Держава в 2014 р. не буде фінансувати будівництво Одеського аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава в 2014 р. не буде фінансувати будівництво Одеського аеропорту

Казна та Політика
445
Держава в поточному році не має наміру фінансувати будівництво нової злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту, повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак на брифінгу в Одесі.
“З інфраструктурними проектами на цей рік, що вимагають великих капіталовкладень, думаю, доведеться почекати… Коли до нас звернеться керівництво аеропорту і ми вибудуємо якісь взаємини, можливо, ми знайдемо кошти. Але я думаю, в поточному році це не вийде, тому що коштів немає”, – сказав він.
У березні 2013 р. голова Одеської обладміністрації Володимир Немировський повідомив, що роботи з будівництва нового терміналу Одеського аеропорту зупинилися.
Раніше повідомлялося про наміри Мінінфраструктури залучити кредит на 1,676 млрд грн під державні гарантії для реалізації проекту розвитку “Реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства (КП) “Міжнародний аеропорт “Одеса”.
Загальна вартість проекту реконструкції злітно-посадкової смуги довжиною 2,800 тис. метрів перону та руліжних доріжок – 1,68 млрд грн, з яких аеропорт виділить менше 4 млн грн. Передбачається, що проект буде здійснений протягом 26 місяців.
Основні споруди аеропорту “Одеса” зведені в 1960-1961 роках. У 1982 році побудовано вантажний термінал. Підприємство забезпечує польоти повітряних суден близько 20 вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній в 60 країн світу. Його реконструкція була запланована в рамках держпрограми підготовки до Євробаскету-2015.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас