Про нову фазу лібералізації візового режиму з ЄС може бути оголошено 2 квітня - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про нову фазу лібералізації візового режиму з ЄС може бути оголошено 2 квітня - МЗС

Світ
2049
Якщо найближчими днями український парламент прийме необхідні законопроекти, 2 квітня може бути оголошено про перехід України до виконання другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським союзом.
“26 березня поточного року в Києві пройшло засідання старших посадових осіб у рамках безвізового діалогу Україна-ЄС. У ході засідання сторони обговорили заходи, які вживає українська сторона для виконання рекомендацій Єврокомісії, висловлених у третій доповіді про прогрес України щодо виконання першої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму для України від 15 листопада 2013 року”, – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в Києві в четвер. За його словами, ЄС відзначив значний прогрес Києва у виконанні першої фази і підкреслив готовність вжити всіх заходів для максимально швидкого переходу до другої (імплементаційної) фази плану дій.
У МЗС нагадали, що українському парламенту необхідно прийняти три законопроекти: щощо боротьби з дискримінацією, про діяльність омбудсмена і у сфері антикорупційної політики.
“Результати засідання старших посадових осіб повинні обговорюватися 27 березня поточного року в ході засідання комітету постійних представників країн-членів ЄС, за результатами яких Єврокомісія може підготувати четвертий доповідь про прогрес України у виконанні першої фази плану дій. Цю ​​доповідь планується представити на засіданні комітету постійних представників країн ЄС 2 квітня поточного року, на якому могло б бути прийнято рішення про перехід нашої держави до другої фази плану дій”, – підкреслив Є.Перебійніс.
Він додав, що після прийняття рішення про перехід України до другої (імплементаційної) фази цього плану ЄС одразу ж розпочне перевірку впровадження Україною прийнятого законодавства, результатом якої має стати рішення про завершення виконання другої фази плану дій. Це рішення повинні прийняти Європарламент і Рада ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас