Події в Україні вдарили по рейтингу Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Події в Україні вдарили по рейтингу Обами

Світ
3459
Більше половини американців не схвалюють політику президента США Барака Обами.
Діяльність Обами на посту президента США не схвалюють 59% американців, свідчать результати опитування, проведеного Associated Press – GfK. На думку експертів, головний удар по рейтингу президента завдали події в Криму і наступна за ними реакція Білого дому.
Таким чином, рейтинг несхвалення дій Обами зріс до рекордно високого значення за весь час його президентства. Хоча Обама ще далекий від антирейтингу, зафіксованого в 2008 році відносно Джорджа Буша-молодшого. Тоді 72% американців не схвалювали діяльність президента.
Як зазначає AP, дані рейтингу Обами здатні зробити протверезний ефект на Демократичну партію, яка готується до виборів у конгрес. За даними останніх опитувань агентства, американці віддають перевагу саме демократам, але в найближчому майбутньому ситуація може змінитися.
Дії Обами на міжнародній арені також не знаходять підтримки у американців. За опитуванням, проведену лінію зовнішньої політики зараз схвалює лише 40% громадян. Дії Обами у зв’язку з подіями в Україні, не влаштовують більше половини опитаних – 57%. Майже стільки ж не підтримують політику щодо Росії.
При цьому дев’ять з десяти американців схвалюють введення санкцій проти Росії після приєднання Криму. З них половина вважає вже прийняті заходи адекватними, а інша – вимагає їх посилення.
14% респондентів висловилися проти посилення санкцій у разі ескалації ситуації в Україні. Близько третини опитаних виступає проти надання будь-якої фінансової допомоги Україні та іншим країнам, які могли б вступити в конфлікт з Росією. І тільки 20% схвалюють виділення такої допомоги.
Протилежним чином відбилися події в Україні на рейтингу президента Росії Володимира Путіна. Опубліковане у середу опитування Левада-центру свідчить про різке зростання схвалення діяльності президента Путіна.
США і Євросоюз схвалили санкції відносно Росії за дії в Криму. Вашингтон і Брюссель назвали осіб, закордонні рахунки і активи яких будуть заморожені, а самим їм буде відмовлено у візах. Крім того, санкції відносно Росії ввела також і Японія.
До американського списку потрапили політики, бізнесмени та громадські діячі, серед яких віце-прем’єр уряду Росії Дмитро Рогозін, депутати Державної думи Олена Мізуліна, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, а також скинутий президент України Віктор Янукович і глава уряду Криму Сергій Аксьонов.
У Канади є свій “чорний список” з 14 російських чиновників. Пізніше країна його оновила до 59 осіб з числа російських і українських чиновників з оточення поваленого президента України Віктора Януковича.
Лідери ЄС посилили політичний тиск на Росію, але так і не зважилися ввести економічні санкції. За підсумками саміту глав держав і урядів наприкінці минулого тижня ЄС призупинив переговори з Росією про її вступ до ОЕСР і Міжнародне енергетичне агентство, а також розширив на 12 осіб список росіян і кримчан, проти яких запроваджуються візові обмеження і заморожування активів.
ЄС загалом ввів санкції проти 33 чиновників і військових. Тепер серед них віце-прем’єр уряду РФ Дмитро Рогозін, депутат Держдуми Олена Мізуліна, помічник президента РФ Владислав Сурков, радник президента РФ Сергій Глазьєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін та інші.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас