У Києві залишиться в 2,3 рази менше МАФів - всього 6,5 тис. од. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві залишиться в 2,3 рази менше МАФів - всього 6,5 тис. од.

Казна та Політика
605
Комплексна схема розміщення тимчасових споруд у Києві, що набуває чинності, передбачає скорочення кількості близько 15 тис. розміщених малих архітектурних форм (МАФ) приблизно в 2,3 рази – до 6,5 тис. од.
Такі дані повідомила прес-служба департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника директора департаменту, начальника служби градкадастра Андрія Вавриша в четвер.
“Ми розуміємо, що в результаті наведення порядку отримаємо невдоволення від 7,5 тис. опонентів, які раніше незаконно вели бізнес, продаючи алкоголь неповнолітнім і незаконно встановлюючи кіоски в не призначених для цього місцях”, – цитується в повідомленні Вавриш.
За його словами, за Комплексною схемою, принципові обмеження стосуються розміщення МАФів, зокрема, поруч зі столичними шкільними та дошкільними установами, а також адмінбудівлями, проїзною частиною, парками і пам’ятками культури.
Водночас за бажанням киян та представників бізнесу до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у Києві можуть бути внесені зміни, зазначено в повідомленні.
За даними міськдержадміністрації, у зв’язку з цим на її веб-сайті ведеться збір заявок з внесення правок і коригування розміщення МАФів у столиці.
Раніше у КМДА заявляли, що кількість тимчасових споруд, що здійснюють продаж періодичних видань в Києві, найближчим часом буде збільшено майже вдвічі – до 802 кіосків на противагу 423 точкам продажів.
Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація спільно з представниками громадськості розробила проект рішення, за яким передбачалося заборонити розміщення в метрополітені тимчасових споруд у радіусі 20 м від вхідних дверей у напрямку евакуації, а також уздовж тротуарів на відстані 20 м від установленого дорожнього знака, що позначає зупинку громадського транспорту.
Крім того, площа розташованих на відстані не менше 5 м від проїжджої частини вулиць МАФів не повинна перевищувати 19 кв. м, за винятком тих, що надають населенню послуги або продають непродовольчі товари.
За проектом рішення, розміщення тимчасових споруд на внутрішньоквартальних територіях площею до 30 кв. м повинно здійснюватися відповідно до вимог Земельного кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас