Порошенко: ми домагатимемося для українців безвізового в'їзду до Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: ми домагатимемося для українців безвізового в'їзду до Британії

Світ
5112
Співголова Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Петро Порошенко в Лондоні провів зустріч з Прем’єр-міністром Великобританії Девідом Камероном і міністром закордонних справ Вільямом Хейгом. Політики обговорили агресію РФ щодо України, а також право для українців безвізового в’їзду на територію Великобританії, передає прес-служба П.Порошенка.
Головною темою розмови стала ситуація навколо агресії з боку Російської Федерації щодо України. Петро Порошенко подякував керівництву Великобританії за чітку і тверду позицію щодо захисту суверенітету і цілісності України, а також за надану солідарність з українським народом. Під час зустрічі сторони торкнулися питання створення нової Угоди безпеки України.
“Я не виключаю, що незабаром почнуться напрацювання нового формату цього документа. Оскільки Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність”, – сказав Петро Порошенко.
У свою чергу, прем’єр-міністр Девід Камерон запевнив українську сторону, що тиск Британії на Російську Федерацію у зв’язку з агресією в Криму буде різноманітними. Він нагадав, що вже припинено військову співпрацю з Москвою і застосовані певні візові обмеження. Також абсолютно реально розглядається заморожування акцій російських компаній, що торгуються на Лондонській Біржі.
Не менш важливою темою переговорів стало питання активної участі Великобританії в економічній допомозі Україні на двосторонній основі, у форматі Міжнародного Валютного Фонду, а також спільних Європейських проектів.
Під час розмови, яка тривала більше години, сторони також обговорили питання боротьби з корупцією в Україні. Великобританія разом з Німеччиною готові допомогти українцям реалізувати цілий ряд антикорупційних ініціатив.
“Головне завдання сьогодні: довести світові неприйняття українським суспільством корупції. Корупція є неприйнятною в Україні і мені дуже приємно, що сьогодні нам вдалося досягти суттєвого прогресу в цьому напрямку”, – зазначив Петро Порошенко.
Окремо порушувалося питання спрощення візового режиму між Україною і Великобританією. Сторони досягли домовленостей, які передбачають одночасний рух у двох напрямках – це різке зниження плати за візові послуги та підготовка Угоди про спрощення візового режиму. Відповідно до цієї Угоди, значна частина українців зможе отримати довгострокові безкоштовні візи за спрощеною процедурою. Також українська сторона буде домагатися права для українців безвізового в’їзду на територію Великобританії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас