У Криму збираються ввести податок на діяльність філіалів комерційних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму збираються ввести податок на діяльність філіалів комерційних банків

18
Керівництво Автономної Республіки Крим планує ввести щорічні відрахування до республіканського бюджету від діяльності на території півострова філій комерційних банків. Про це у своєму виступі на XI Ялтинській міжбанківській конференції країн СНД і Балтії заявив спікер кримського парламенту Борис Дейч.
Як повідомила кореспонденту "Обозревателя" прес-секретар голови Верховної Ради АРК Галина Громик, за словами Дейча, діяльність банківського сектора на півострові "досить однобока - філії не здатні на реальні вкладення в економіку республіки, а їхні головні банки йдуть на це вкрай неохоче". Філіальна мережа банківських установ, на думку Дейча, "росте в Криму як гриби після дощу, концентрує зусилля, у першу чергу, на пошуку вигідних клієнтів і валютообмінних операціях".
"Ми будемо через депутатів від Криму порушувати це питання у Верховній Раді України, оскільки наявність філій і відділень банків нічого не дає для кримської економіки", - сказав Дейч.
Крім того, спікер кримського парламенту звернувся до голови Національного банку України Сергія Тигіпка з проханням розглянути питання про відкриття на території автономії філій іноземних банків, що змогли б інвестувати економіку на прийнятних для Криму умовах.
При цьому Дейч підкреслив: "Якщо це з будь-яких обставин неприйнятно для інших регіонів України, то ми готові стати полігоном для такого експерименту". Ще одним аспектом удосконалювання діяльності банківського сектора в Криму, на думку Дейча, є зсув акцентів у кредитуванні з короткострокових кредитів на середньострокові і довгострокові. "Можливо,- відзначив кримський спікер, - є необхідність адміністративно підштовхнути банки до таких змін". Кримський спікер також вважає, що необхідно виробити механізм конкурентного добору банків-кредиторів, що дозволило б спростити порядок проведення кредитних операцій місцевих органів влади. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас