Українські військові будуть залишати Крим без зброї - начальник Генштабу РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські військові будуть залишати Крим без зброї - начальник Генштабу РФ

Казна та Політика
3552
Вивезення українських військовослужбовців та членів їх сімей з Криму розпочнеться з 26 березня, повідомив в середу журналістам начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов.
“Відповідно до домовленості Міноборони Росії з українським військовим відомством, військовослужбовці Збройних сил України та члени їх сімей будуть вивозитися з Криму залізничним транспортом”, – уточнив він.
За його словами, “для цього міністерством оборони РФ, у взаємодії з керівництвом Республіки Крим на основних залізничних вузлах півострова з 26 березня резервуються плацкартні пасажирські вагони – у Севастополі – 8, в Сімферополі, Євпаторії, Феодосії – по 2, в Керчі -1 – які будуть приєднуватися до пасажирських поїздів, що слідують до України”.
Він зазначив, що “всі військовослужбовці, які виявили бажання продовжити службу в українських Збройних силах, здавши зброю під охорону, знаходяться поза розташування військових частин і готуються до організованого виїзду з особистими речами в Україну”.
“У Севастополі, за адресою вул. Лазарєва будинок 6, для них відкрито тимчасовий пункт реєстрації, в якому станом на 25 березня зареєструвалося близько 1,5 тис. військовослужбовців Збройних сил України”, – повідомив Герасимов.
За його словами, після перетину кордону всі військовослужбовці ЗСУ, які прибувають з Криму, будуть направлятися на збірний пункт, розгорнутий на базі української військової частини номер А-1978 (станція Новоолексіївка), де будуть отримувати приписи до нового місця служби .
Голова Генштабу повідомив, що “станом на 26 березня прапори РФ підняті у всіх 193 дислокованих на території Республіки Крим військових підрозділах та установах збройних сил України”.
У військових містечках відбулися шикування особового складу з церемонією підняття державного прапора РФ і виконання гімну Росії. “У цих військових підрозділах та установах відбувається інвентаризація військового майна і переатестація особового складу”, – зазначив Герасимов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас