Моніторити Україну приїде 500 представників ОБСЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Моніторити Україну приїде 500 представників ОБСЄ

Світ
466
Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрид Торс.
“Останнім часом надто багато проблем і тривог, життєвий рівень погіршав і багато людей розчарованих є у нас – як владою минулою, так і владою нинішньою. Ми намагаємося на місці зробити новий зразок роботи влади, досягти прозорості, побороти корупцію і надати допомогу малозабезпеченому населенню”, – повідомив Тарута під час зустрічі.
Він подякував за увагу до Донбасу і гуманітарну допомогу. За останні два тижні Донбас став центром уваги західних організацій, як європейских, так і світових. В неділю в Донецьку побував заступник генсекретаря Організації об’єднаних націй. В суботу була велика делегація Ради Європи на рівні президента і голів парламентських партій.
“Ми обговорювали питання надання допомоги не лише Україні, але і нашому регіону”, – сказав Тарута.
“Мандат моєї організації офісу верховного комісара у справах нацменшостей ОБСЄ – вивчити ситуацію і діяти як механізм раннього попередження конфліктів. Я б хотіла стати механізмом допомоги, який би сприяв вирішенню конфлікту”, – повідомила Астрид Торс.
По словах коммиссара, наразі прийнято рішення, що найближчим часом в Україну приїде велика моніторингова місія ОБСЄ. Вона працюватиме по усій Україні і в її складі буде близько 500 співробітників.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас