Ціни на авіаквитки в Росії різко підскочать - через падіння рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на авіаквитки в Росії різко підскочать - через падіння рубля

Світ
986
Ослаблення рубля призведе до зростання лізингових платежів вітчизняних авіаперевізників, що в свою чергу потягне за собою зростання цін на квитки. Опитані РБК експерти вважають, що втрати авіакомпаній в низький сезон будуть колосальними.
З січня 2014 року національна валюта подешевшала приблизно на 10%. Лізингові контракти авіакомпаній номіновані у валюті і ослаблення рубля призводить до зростання витрат на лізинг, пояснила РБК аналітик ІК «Регіон» Алла Юрова. Витрати в рублевому вираженні зростуть на величину знецінення рубля, підтвердив аналітик ІФК «Метрополь» Андрій Рожков.
Щоб покрити зрослі витрати, авіакомпанії піднімуть ціни на квитки.
У березні середня вартість квитка становила 12 тис. 738 руб., повідомив представник метапошуковика авіаквитків Aviasales. За підрахунками РБК, більше 1900 руб. авіакомпанія направить на оплату лізингу. Ця частка зросте мінімум на 200 руб.
Експерт комітету з транспорту Державної думи РФ Роман Гусаров пояснив, що збільшення тарифів відбудеться не відразу. У першу чергу програють від стрибка курсу валюти авіакомпанії, втрати яких будуть особливо сильними в низький сезон, коли літаки заповнюються не повністю.
«Частина підприємств або збанкрутує і піде з ринку, або набере кредитів, а потім ці відстрочені борги будуть «висіти» ще довго за компанією, впливаючи на вартість квитка», – прокоментував Р.Гусаров.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас