Обсяг екстреної допомоги МВФ Україні може становити $15-20 млрд, а витрати бюджету уріжуть на 23 млрд. - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг екстреної допомоги МВФ Україні може становити $15-20 млрд, а витрати бюджету уріжуть на 23 млрд. - Мінфін

Казна та Політика
1704
Обсяг екстреної допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україні може становити від 15 до 20 млрд доларів, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак. “Сподіваюся, завтра знімемо останнє протиріччя”, – сказав він журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів у вівторок. “Я переконаний, що ми успішно завершимо переговори з МВФ”, – підкреслив голова Мінфіну.
Втім, за його словами, остаточно обсяг фінансування ще не визначений: МВФ потрібні були додаткові консультації з іншими потенційними донорами України.
Говорячи про перспективи перегляду бюджету, О.Шлапак повідомив, що його дефіцит планується зберегти на рівні, запланованому попереднім урядом (71,6 млрд грн, або 4,8% ВВП), проте очікуються зміни дохідної і видаткової частини.
За його словами, підготовлені законопроекти, реалізація яких дозволить розширити доходи держбюджету на 29 млрд грн. Крім того, повідомив Шлапак, заплановано скорочення витрат держбюджету на 23 млрд грн.
Голова Мінфіну пояснив, що заплановані зміни дозволять усунути прихований дефіцит, передбачений чинним бюджетом.
О.Шлапак нагадав, що в 2014 році прогнозоване падіння ВВП становитиме 3%. “Падіння ВВП отримаємо цього року “мінус” 3%”, – констатував голова Мінфіну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас