Росія знову здивувала весь світ своєю логікою - вона в 1994 році "не брала на себе зобов'язання змушувати частини України залишатися в її складі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знову здивувала весь світ своєю логікою - вона в 1994 році "не брала на себе зобов'язання змушувати частини України залишатися в її складі"

Світ
10721
Про це йдеться в заяві МЗС РФ. “У зв’язку з вчорашнім виступом українського делегата російська делегація вважає за необхідне заявити наступне. Перш за все, повинні звернути увагу на факт грубого порушення українським представником порядку денного шановного міжнародного форуму, присвяченого одній з найбільш актуальних проблем сучасності – зміцненню фізичної ядерної безпеки. Тепер по суті висловлювань українського представника.
Представник київської влади стверджував, що Росія нібито порушує свої обіцянки по Будапештському меморандуму в частині, що стосується суверенітету і територіальної цілісності України. Ми з цим погодитися категорично не можемо. Київський уряд, який прийшов до влади в результаті антиконституційного перевороту, своєю політикою, перш за все по відношенню до національних меншин, по суті сам підірвав єдність України”, – йдеться в заяві російської делегації з приводу виступу українського представника на саміті з фізичної ядерної безпеки, Гаага, 25 березня 2014 р.
У МЗС РФ заявляють, що переворот став ударом по українському суверенітету.
“Кримська автономія за цих умов не змогла більше залишатися у складі України і оголосила про свою незалежність в повній відповідності до Статуту ООН. Ми в Будапешті не брали на себе зобов’язання примушувати частини України залишатися в її складі проти волі їх населення. Після оголошення своєї незалежності Республіка Крим провела демократичний референдум, під час якого майже 97% народу Криму висловилися за входження своєї країни до Російської Федерації. Але це вже інша історія, яка жодного відношення ані до Будапештського меморандуму, ані до України не має.
Таким чином, з правової точки зору посилання на Будапештський меморандум є безпредметними, а з політичної – протизаконними”, – йдеться в коментарі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас