Австралійський долар дивує аналітиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський долар дивує аналітиків

Світ
1689
Стійкість євро і австралійського долара дивує аналітиків, дехто з яких стверджують, що валютні ринки зараз живуть в паралельному світі.
Австралійський долар, відомий як Aussie, у вівторок подорожчав до $0,9158 – найвищий рівень цього року.
Валюта Зеленого континенту сильно залежить економіки Китаю, і сам факт того, що зростання вартості спостерігалося на тлі ознак ослаблення китайської економіки, шокував експертів.
Тим часом євро також не загубив позицій в умовах слабких даних по обробній промисловості Китаю і погіршення європейського виробничого сектора.
Міністр фінансів Австралії Джо Хокей пообіцяв скорочення витрат, коли наприкінці минулого року озвучив прогноз, за яким дефіцит австралійського бюджету до 30 червня може збільшитися до 47 млрд австралійських доларів.
“Сьогодні ми живемо в одному з паралельних світів валютного ринку”, – відзначає Роберт Ренні, стратег із закордонного валютного ринку з Westpac bank.
У Китаї спостерігається зниження в обробній промисловості третій місяць поспіль, підтверджують дані дослідження, проведеного Markit/HSBC.
У світі, в якому ми живемо, погані новини з Китаю позитивно позначаються на Aussie, оскільки це означає подальше збільшення монетарного стимулювання, роз’яснив Ренні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас