У Києві відкриють 400 нових кіосків з пресою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкриють 400 нових кіосків з пресою

Казна та Політика
385
Кількість тимчасових споруд, що здійснюють продаж періодичних видань в Києві, найближчим часом буде збільшено майже вдвічі – до 802 кіосків на противагу 423 точкам продажу, що діяли станом на 1 січня 2014 року.
Відповідно до прес-релізу департаменту містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації (КМДА), така норма передбачена комплексною схемою розміщення тимчасових споруд у столиці.
Найбільше таких точок продажу планується розмістити в Шевченківському та Голосіївському районах (164 і 129 відповідно), найменше – у Деснянському районі (17 точок).
“Цього року спільно з районними державними адміністраціями ми розробили Комплексну схему розміщення тимчасових споруд, яка передбачає системне розташування об’єктів відповідно до усіх чинних норм, а також враховуючи потреби громадян, що досліджувалися підрозділами райадміністрацій”, – цитується в повідомленні заступник директора департаменту містобудування та архітектури, начальник служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш.
Він також додав, що жоден з кіосків не буде розміщений ближче 20 м від виходу з метро або від зупинки громадського транспорту.
Як повідомлялося, департамент містобудування та архітектури (КМДА) розробив новий механізм внесення змін до схеми розміщення тимчасових споруд у столиці. Схема розміщення передбачає можливість для киян впливати на розміщення тимчасових споруд у столиці, а також дізнаватися інформацію про законність встановлених тимчасових споруд поблизу їх будинків.
Раніше ТДВ “Агентство “Союздрук”, великий гравець на ринку реалізації періодичної преси, звернулося до глави КМДА Володимиру Макеєнко з вимогою скасувати розпорядження про розміщення кіосків, посилаючись на корупційність комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в Києві, а також на ручне регулювання питань розміщення затвердженою комісією.
Крім того, як повідомив Вавриш, заборгованість власників тимчасових споруд та малих архітектурних форм (МАФ) у Києві перед столичним бюджетом з внесків пайової участі згідно з укладеними договорами становить близько 3 млн грн, а пеня і штрафи за простроченими внесками становлять 2,8 млн грн.
“Загалом це майже 6 млн грн, які повинні були надійти до бюджету столиці на здійснення упорядкування біля встановлених тимчасових споруд”, – повідомив Вавриш.
При цьому він зазначив, що від власників МАФів за підсумками 2013 року за укладеними договорами до бюджету Києва надійшло близько 45 млн грн на упорядкування зон розміщення тимчасових споруд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас