П'ятьох помічників Мейдоффа визнали винними у шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ятьох помічників Мейдоффа визнали винними у шахрайстві

Кримінал
289
Колегія присяжних визнала п’ятьох помічників творця фінансової піраміди Бернарда Мейдоффа винними в шахрайстві, повідомляє Reuters в понеділок, 24 березня. Присяжні визнали всіх п’ятьох підсудних винними за всіма пунктами звинувачення.
Справу колишніх помічників Мейдоффа суд в Нью-Йорку розглядав більш ніж п’ять місяців. Обвинуваченими у справі проходили: колишній операційний директор компанії Мейдоффа Investment Securities LLC Даніель Бонвантр (Daniel Bonventre), трейдери Аннетт Бонджорно (Annette Bongiorno) і Джоан Крупі (Joann Crupi) та програмісти Джером О’Хара (Jerome O’Hara) і Джордж Перес (George Perez).
Кожному з помічників Мейдоффа ставилося в провину від восьми до двадцяти епізодів. Оголошення вироку призначено на середину липня 2014 року. Підсудним загрожує тюремне ув’язнення і великі штрафи.
Колишній голова ради директорів фондового майданчика Nasdaq Мейдофф був арештований в 2008 році, після того як з’ясувалося, що створений ним фонд Madoff Securities є фінансовою пірамідою. У 2009 році Мейдофф визнав свою провину з 11 пунктів висунутого проти нього звинувачення, в тому числі у відмиванні грошей, лжесвідченні і шахрайстві, і був засуджений до 150 років ув’язннення.
Сукупний збиток вкладників Madoff Securities оцінюється в 50-60 мільярдів доларів, а первинні втрати становлять 17,5 мільярда доларів. У грудні 2013 року повідомлялося, що на компенсації вкладникам вдалося зібрати 12,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас