СБУ провела обшук у банку, який пов'язаний з відмиванням держкоштів екс-міністром МВС Захарченком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ провела обшук у банку, який пов'язаний з відмиванням держкоштів екс-міністром МВС Захарченком

Кримінал
2494
СБУ у взаємодії з ГУ МВС України провела обшук у банківській установі, яка брала участь у злочинних угодах з відмивання державних коштів і пов’язана з колишнім міністром внутрішніх справ В.Захарченком. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.
За матеріалами спецпідрозділу БКОЗ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області слідчим органом МВС України розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
У рамках цього кримінального провадження здійснюються слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на документування протиправних дій посадових осіб комунального підприємства з обслуговування житлового господарства одного з районів м. Києва, а також кількох інших державних підприємств і установ столичного регіону і комерційних структур та банківських установ, які налагодили схему привласнення бюджетних коштів.
Внаслідок зазначеної протиправної діяльності правопорушниками присвоєно понад 17 мільйонів гривень бюджетних коштів.
Так, посадові особи цього комунального підприємства в період 2012-2014 рр. спільно з керівниками підрядних структур вносили у фінансово-господарську документацію неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, отриманих послуг і поставлених товарів, а також їхньої вартості. Неправомірно отримані підрядниками бюджетні кошти незаконно переводилися в готівку шляхом проведення безтоварних операцій з фіктивними комерційними підприємствами, рахунки яких відкриті в ПАТ “Банк “Ринкові технології”, і передавалися посадовим особам комунального підприємства і пов’язаним з ними особам.
З метою отримання додаткових документальних даних, що підтверджують вищевказану протиправну діяльність, виявлення інших епізодів злочинної діяльності та недопущення її проведення в майбутньому в ПАТ “Банк “Ринкові технології” відповідно до постанови слідчого судді 25.03.2014 проведено обшук.
Зазначений банк є так званим “сертифікованої майданчиком” і безпосередньо пов’язаний з колишнім міністром внутрішніх справ.
Ведеться розслідування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас