АНБ можуть заборонити збирати дані про дзвінки американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АНБ можуть заборонити збирати дані про дзвінки американців

Світ
180
Агентство національної безпеки може втратити право збирати дані про дзвінки.
Адміністрація США запропонує Конгресу переглянути чинну практику масового збору спецслужбами даних про телефонні дзвінки американців, повідомляє у вівторок, 25 березня, газета New York Times з посиланням на високопоставленого представника Білого дому.
Законодавча ініціатива передбачає, що Агентство національної безпеки (АНБ) – найбільша з 16 спецслужб США – втратить право збирати дані про сотні мільйонів дзвінків, пише видання.
Ці дані будуть зберігатися у стільникових операторів, які зможуть надавати АНБ доступ до конкретних даних і тільки з дозволу суду. При цьому у влади залишиться право стежити за всіма дзвінками абонентів, що цікавлять її, і їх контактів до другого кола включно.
На сьогодні АНБ має повноваження на збір метаданих про дзвінки всіх стільникових телефонів американських операторів і зберігає ці дані протягом п’яти років.
Програма була цілком таємною, поки її існування не розкрив в 2013 році колишній співробітник спецслужб Едвард Сноуден. Після цього в американському суспільстві і у владних структурах почалися дебати щодо того, наскільки прийнятне подібне збирання інформації.
У січні президент США Барак Обама заявив, що програма збору метаданих буде припинена в її нинішньому вигляді, проте не навів подробиць. Адміністрація неодноразово заявляла, що збір метаданих потрібен, щоб боротися з тероризмом, але конкретних успіхів, яких дозволила добитися ця програма, не згадувала.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас