Цікава відповідь Москви: держоргани РФ відмовляться від американського ПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цікава відповідь Москви: держоргани РФ відмовляться від американського ПЗ

Світ
4643
США самі поставили хрест на використанні американського програмного забезпечення в комп’ютерах російських держорганів, заявив голова Мінкомзв’язку Микола Нікіфоров.
Напередодні газета The Wall Street Journal повідомила про початок проведення масштабної інформаційної розвідки США проти Росії. “Американські “силовики” самі ставлять хрест на подальшому використанні програмного забезпечення і устаткування з США в державному та навколодержавному секторі в Росії”, – зазначив Нікіфоров на своїй сторінці в Instagram.
Мінкомзв’язку вважає, що російські держоргани повинні отримати єдину точку безпечного доступу в інтернет, яку створять на основі комп’ютерної мережі RSNet, що належить Федеральній службі охорони (ФСО).
ФСО розробило проект єдиного порядку підключення до інтернету інформаційних мереж держорганів та інших організацій. Мережу RSNet в 1998 р. почало створювати Федеральне агентство урядового зв’язку та інформації (ФАУЗІ). Після скасування ФАУЗІ в 2003 р. проект перейшов до ФСО.
У рамках RSNet працюють домени gov.ru, kremlin.ru та government.ru. Надалі мережа може об’єднати всі держоргани та їх внутрішні мережі, а також офіційні сайти відомств.
Однак RSNet можна використовувати тільки для несекретной інформації, з секретними даними можна працювати в іншій мережі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас