Roshen розраховує відновити роботу фабрик в РФ - за допомогою суда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen розраховує відновити роботу фабрик в РФ - за допомогою суда

Фондовий ринок
803
Кондитерська корпорація Roshen має намір подати апеляцію на постанову Тверського районного суду Москви від 14 березня, якою накладено арешт на всі рахунки підприємств корпорації в РФ.
“Ми маємо намір подати апеляцію на це судове рішення. Зараз всі наші зусилля спрямовані на те, щоб прибрати рішення суду або хоча б зменшити заблоковану суму, щоб підприємство могло функціонувати. Сумарно зараз заарештовано близько 1,7 млрд рублів”, – сказав в інтерв’ю виданню “Форбс Україна” генеральний директор Roshen В’ячеслав Москалевський.
За його словами, виробництво на Липецькій кондитерській фабриці Roshen зупинено на тиждень. “Якби ми продовжили роботу, нам довелося б брати товарні кредити і влазити в борги постачальникам. У сформованій ситуації нам ніхто не позичить гроші”, – пояснив він.
В.Москалевський також додав, що в судовому позові російського холдингу “Об’єднані кондитери” до Roshen ставиться випуск корпорацією контрафактної продукції.
“У нас був судовий спір, тепер він переріс в кримінальну площину. І якщо в рамках судових спорів сторона, що судилася з нами, претендувала на 215 млн рублів, то в новому цивільному позові, про який ми навіть не одразу дізналися, сума претензій сягає 2,5 млрд рублів”, – сказав гендиректор корпорації.
Він не виключає, що “Об’єднані кондитери” запропонують корпорації продати свої активи в Росії, тим більше що раніше в неофіційній формі такі пропозиції від холдингу вже лунали.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондвиробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко” (Вінницька обл.), а також два виробничих майданчика Липецької кондитерської фабрики (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
Корпорація виробляє близько 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва сягає 450 тис. тонн продукції на рік.
Липецька кондфабрика виробляє близько 10 тис. тонн продукції на місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас