Крим збирається вирішити проблему поставок енергії до травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим збирається вирішити проблему поставок енергії до травня

Енергетика
1985
Україна знизила обсяг електроенергії, що поставляється в Крим, на 50%, проводиться планове віялове відключення об’єктів, повідомив кримський перший віце-прем’єр Рустам Теміргалієв агентству Кримінформ.
“Українська компанія “Укренерго”, що поставляє енергію, в два рази знизила обсяг електроенергії, що постачається. Тобто, 50% від планованого зараз приходить на півострів”, – сказав Теміргалієв.
За словами Теміргаліева, після зниження потужності “Кримські енергосистеми” відповідно до регламенту провели планове віялове відключення об’єктів на півострові.
“Зараз йде планове віялове системне відключення залежно від обсягів електроенергії, що постачається. В даний момент близько 30% Криму знеструмлено. Це ще не межа падіння. Якщо відімкнуть решту 50%, ситуація буде ще складніша”, – додав перший віце-прем’єр.
Водночас віце-прем’єр заявив, що Крим був готовий до такого кроку Києва і оперативно відреагував на зниження поставок. За його словами, на півострові зараз є близько 900 мобільних дизель-генераторних установок, які вже працюють, щоб забезпечити лікарні, насосні станції для стабільного водопостачання та координуючі цю роботу органи влади.
“Три теплових електростанції в Сімферополі, Севастополі та Керчі працюють у штатному режимі. Звісно, зараз будуть запускатися на повну потужність”, – додав Теміргалієв.
За його словами, Крим зможе за півтора місяця вирішити основні проблеми у випадку навіть повного припинення поставок електроенергії з України.
“У нас йде підготовка до установки дев’яти мобільних електроустановок, які генерують достатньо велику потужність, на це піде близько півтора місяців. Якщо Київ буде себе так поводити, у нас близько півтора місяці буде такий режим обмеженого енергоспоживання, потім – легше”, – сказав Теміргалієв.
Раніше прес-служба компанії “ДТЕК Крименерго”, яка займається виробництвом і розподілом електроенергії в Криму, заявила що, графік аварійних відключень електроенергії введений в Криму через аварії на двох лініях електропередачі української держкомпанії “Укренерго”, по них енергія надходить на Кримський півострів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас