"Податок на депозити" викликає в українців паніку, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Податок на депозити" викликає в українців паніку, - експерт

Казна та Політика
5872
Коли кажуть про введення “податку на депозити”, дуже багато людей чують і розуміють його як податок на тіло депозитів. “І це безумовно викликає паніку, бо що ж це таке, я поклав гроші на депозит, а в мене заберуть з моїх грошей 15%? Але якщо нормально проведуть кампанію, яка роз’яснить, що мова йде про відсотки на депозити, про дохід на депозити, а не самі депозити, то додаткового значного відтоку це не викличе”, – вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Загалом введення податку еквівалентне зниженню ставок на кілька відсоткових пунктів. Приміром, раніше банк платив 20% за депозитом, якщо від них відняти 15% податку, в результаті виходить, що банк платитиме вкладнику 17%. “Якщо ми подивимось на банківську систему України, в нас були одночасно банки, які платили 20%, і які платили 17% і нижче – це великі банки. І сказати, аби у них відбувався через це відтік – ні, не відбувався. Але безумовно, що це не стимулюватиме значного притоку коштів”, – пояснив аналітик.
Нагадаємо, що Кабмін запропонував обкласти податком відсоткові надходження з вкладів та дивіденди.
Більше про можливе введення нового податку читайте у статті “Податок на доходи від депозитів: користь чи шкода для простих українців?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас