Податок на доходи від депозитів має бути не більше 5% - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на доходи від депозитів має бути не більше 5% - експерт

Казна та Політика
1444
Відсоток запропонованого податку на доходи від депозитів повинен бути надзвичайно низьким, аби не спровокувати зняття депозитів чи їх дроблення на менші частини для того, щоб уникнути податку, або переведення активів у якісь інші форми. Про це в коментарі Finance.UA розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Наприклад, оподаткування операцій з обміну валют – 1% на користь пенсійного фонду. Це не є обтяжливим, і суспільство спокійно сприйняло цей податок і зрозуміло його суть. Тим більше, що він є цільовим. Тому схожим чином треба діяти і з цією ініціативою – податок має бути зрозумілий, прийнятний для суспільства, з необтяжливою ставкою. Тоді цей податок дійсно принесе ту користь, на яку розраховує уряд”, – пояснив експерт. “Це має бути не більше 5%, інакше це може спровокувати зняття депозитів, аби уникнути оподаткування, і переведення в інші активи чи закордон”, – підсумував він.
На думку експерта, в уряду зараз немає іншого виходу, як шукати гроші в банківській системі, тому що тільки там вони є – в бюджетній сфері грошей залишилось дуже мало.
Нагадаємо, що Кабмін запропонував обкласти податком відсоткові надходження з вкладів та дивіденди.
Більше про можливе введення нового податку читайте у статті “Податок на доходи від депозитів: користь чи шкода для простих українців?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас