Росія оголосила міжнародні санкції проти себе "нелегітимними" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія оголосила міжнародні санкції проти себе "нелегітимними"

Світ
1804
Односторонні санкції США та ЄС проти Росії нелегітимні. Про це заявив у четвер глава МЗС РФ Сєргєй Лавров, виступаючи в Державній Думі на засіданні з ратифікації Договору про входження Криму і Севастополя до складу РФ. «Односторонні санкції ніколи до добра не доводили, вони нелегітимні. Радбез ООН – єдиний орган, який може примусові заходи вживати» , – сказав Лавров, додавши, що Рада безпеки ООН такі заходи не приймала.
Він також заявив, що рішення про прийняття Криму до Російської Федерації ґрунтується «на вільному волевиявленні багатонаціонального народу Криму в ході референдуму і відповідає міжнародному праву».
Нагадаємо,15 березня Росія проголосувала проти та застосувала право вето до резолюції щодо України під час засідання Ради безпеки ООН. Відтак, документ не прийняли. Серед присутніх членів засідання 13 віддали голоси на підтримку резолюції, 1 (РФ) – проти, 1 утримався (Китай).
Як повідомлялось, США вже домовились з європейськими партнерами про введення широких економічних санкцій проти банківського і енергетичного секторів Росії.
Раніше США офіційно ввели санкції проти російських чиновників, причетних до загострення політичної ситуації в Україні, сепаратистів Криму, Віктора Януковича та кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.
Рада з питань закордонних справ Європейського союзу також затвердила санкції у вигляді заборони на в’їзд і заморожування активів 21 чиновника Росії та України. Канада, Японія та Австралія також ввели санкції проти Росії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас