Хто буде після Криму: Росія "висловила занепокоєння" за росіян в Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто буде після Криму: Росія "висловила занепокоєння" за росіян в Естонії

Світ
3404
РФ порівняла мовну політику Естонії з тим, що відбувається з російською мовою в Україні.
Росія висловила стурбованість про стан етнічної російської меншини в Естонії, порівнюючи мовну політику Балтійської держави з українською, повідомило інформагентство Reuters у четвер, 20 березня.
«Росія порівняла мовну політику Естонії з тим, що сама називає закликами не допускати використання російської мови в Україні, – йдеться в матеріалі. – Це пролунало в чутливий момент, коли Росія виправдовує анексію Криму, заявляючи, що у неї є право захищати російськомовних за межами своєї території”.
За протоколом засідання, пише Reuters, неназваний російський дипломат заявив в Раді ООН з прав людини, що Росія цілком “за” захист прав мовних меншин. Він сказав: “Мова не повинна використовуватися для сегрегації та ізоляції груп”, – і додав, що Росія “стурбована кроками, що робляться в цьому плані в Естонії, а також в Україні”.
Зі свого боку, Україна заявила на засіданні, що експерти ООН не виявили достовірних доказів поганого поводження з російською меншиною, а новий уряд у Києві зміцнює захист меншин.
На тлі зростаючої Кримської кризи, Естонія, Латвія і Литва – які, як і Україна, були частиною колишнього Радянського Союзу – висловили зростаюче побоювання з приводу намірів Москви.
Росія пояснює свою анексію Криму тим, що має право захищати російськомовних за її межами.
У вівторок, 18 березня, Росія і Крим підписали договір про входження республіки, включаючи Севастополь, до складу РФ. Документ підписали президент РФ Володимир Путін, спікер кримського парламенту Володимир Константинов, прем’єр Криму Сергій Аксьонов і мер Севастополя Олексій Чалий.
Раніше повідомлялося, що в Криму можуть ввести три державні мови: російську, українську і кримськотатарську.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас