МВФ запросив Росію взяти участь у розробці плану реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ запросив Росію взяти участь у розробці плану реформ в Україні

Казна та Політика
1407
Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував Росії взяти участь у розробці плану структурних реформ в Україні, який стане умовою виділення Києву кредиту МВФ. Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Сілуанов в кулуарах з’їзду Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП).
За його словами, Росія поки що не бере участь у розробці програми реформ, проте, він зазначив: “МВФ уже до нас звернувся, тому що ми є кредитором України”.
Відповідаючи на запитання про погашення кредиту, виданого Україні наприкінці 2013 р. у формі купівлі євробондів на суму 3 млрд дол, міністр повідомив, що Росія не має наміру вимагати дострокового повернення коштів, оскільки “поки що підстав для цього немає”. При цьому Сілуанов не сумнівається у здатності України виконати зобов’язання за цим кредитом в строк.
“Україна зараз буде разом з МВФ розробляти програму, валютний фонд сприятиме балансуванню бюджету і платіжного балансу. Тому ми сподіваємося, що таким чином будуть ресурси”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, МВФ висловив готовність надати фінансову підтримку новому уряду України. 11 березня віце-президент Європейської комісії Оллі Рен заявив, що Європейський союз надасть перший транш макрофінансової допомоги Україні, як тільки Міжнародний валютний фонд відновить фінансування країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас