СБУ затримала на Луганщині трьох організаторів диверсійних груп - серед них полковник міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала на Луганщині трьох організаторів диверсійних груп - серед них полковник міліції

Кримінал
3147
Співробітники Служби безпеки України 19 березня затримали трьох осіб, які підозрюються у створенні диверсійних груп на території Луганської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
«19 березня співробітники СБУ затримали трьох осіб, які підозрюються у створенні диверсійних груп на території Луганщини, зокрема, лідера угруповання та колишнього полковника міліції», – йдеться у повідомленні.
У відомстві відзначають, що встановлено п’ять професійно облаштованих конспіративних квартир для розміщення диверсійних груп.
«Під час обшуку в приміщеннях виявлено детальні інструкції із завданнями для дестабілізації ситуації в державі, захоплення будівель органів влади та зриву виборів президента України у травні цього року. Вилучено також нарізну вогнепальну зброю, інструкції зі стрілкової справи, списки учасників груп та гроші. Зловмисники здійснювали суспільно-небезпечні акції, провокували бійки з міліцією, тероризували місцевих активістів», – заявляють в СБУ.
У відомстві зазначають, що отримані дані, у тому числі свідчення затриманих, свідчать про те, що на території регіону діяли дві підготовлені диверсійні групи.
У рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого статтею 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи), Служба безпеки України встановлює всіх учасників диверсійних угруповань та здійснює заходи з їх затримання.
Як повідомлялось, Служба безпеки України у ніч на 12 березня затримала розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас