Яценюк вважає що з введенням візового режиму з РФ поспішати не потрібно - "треба 7 разів відміряти, і раз відрізати" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вважає що з введенням візового режиму з РФ поспішати не потрібно - "треба 7 разів відміряти, і раз відрізати"

Казна та Політика
2740
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що не слід поспішати ані з введенням візового режиму з Росією, ані з переходом до поїздок в Російську Федерацію за закордонними паспортами.
Про це Яценюк заявив в ніч на четвер після прибуття в Брюссель, де візьме участь у саміті Європейської народної партії та у засіданні Європейської Ради, під час якого має бути підписана політична частина угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
“Тут потрібно сім разів відміряти, і раз відрізати”, – підкреслив він.
Арсеній Яценюк нагадав, що Росія сама неодноразово піднімала питання про поїздки за закордонними паспортами і введення візового режиму в СНД: “Тому навряд чи подібна ініціатива з боку України буде ефективною з точки зору впливу на Російську Федерацію. Але проблема має важливий гуманітарний вимір для самої України, оскільки у збереженні безвізового режиму зацікавлена ​​дуже велика кількість громадян України, в першу чергу на Сході і Півдні нашої держави, які їздять в Росію на заробітки, мають родинні зв’язки по той бік кордону”.
Уряд, як зазначив прем’єр-міністр, дотримується стратегії врахування специфічних інтересів жителів південно-східних регіонів, тому цілком природно його обережне ставлення до проблеми візового режиму.
Арсеній Яценюк повідомив, що у зв’язку з робочим візитом до Брюсселя передчасно залишив засідання РНБОУ і не зміг повною мірою викласти свої аргументи із зазначених питань. Негайно після повернення до Києва прем’єр-міністр має намір обговорити їх з виконуючим обов’язки глави держави Олександром Турчиновим.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас