У Росії девальвація рубля створила ажіотажний попит на валютні вклади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії девальвація рубля створила ажіотажний попит на валютні вклади

Валюта
4124
Попит на валютні вклади в банках Росії виріс з початку року в деяких банках в кілька разів. За перші два місяці обсяг залучених вкладів у доларах і євро на короткий термін становив 67,4 мільярда рублів, що більше, ніж за весь попередній рік.
За даними «ВТБ 24», частка залучення валютних коштів в грудні-січні становила 17 відсотків, а в лютому вона збільшилася до 24,7 відсотка. В Альфа-банку обсяг валютних коштів на рахунках приватних вкладників виріс на 10 відсотків. Обсяг нових вкладів у валюті в ЮніКредит Банку зростає на 20 відсотків щомісяця.
Схожа картина спостерігається і в безлічі інших великих і середніх банках. Багато клієнтів просто перевели свої рублеві внески в готівку. При цьому значний попит спровокував зниження ставок за вкладами у валюті з боку кредитних організацій.
Попит на валютні депозити може бути викликаний значним ослабленням рубля в останні місяці. З кінця грудня долар подорожчав приблизно на 10 відсотків до рубля. Це пояснюється як глобальною кон’юнктурою, так і кризою навколо України, яка підвищила попит на надійні активи розвинених країн.
У 2000-і роки частка валютних вкладів населення була в кілька разів більша, ніж зараз. Проте через кризу 2008-2009 років багато громадян віддали перевагу перевести свої накопичення в рублі, оскільки кредитні організації, які мали потребу в ліквідності, запропонували вкладникам виключно високі ставки. Після цього частка валютних кредитів у багатьох банках впала до 5 відсотків.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас