Смерть Windows XP залишить без захисту банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смерть Windows XP залишить без захисту банкомати

Фінтех і Картки
3101
Microsoft скоро згорне підтримку операційної системи Windows XP, і це жахлива новина для банків. Справа в тому, що тисячі банкоматів по всьому світу досі працюють на цій ОС.
Офіційна підтримка Windows XP буде припинена 8 квітня. І банкам потрібно не просто перевстановити “операційну” на своїх банкоматах, а написати програмне забезпечення для цих машин, яке буде сумісне з новими версіями Windows. В іншому випадку обладнання буде погано захищене від хакерських атак, оскільки “дірки” в ПЗ або не будуть закриватися взагалі, або недостатньо швидко. За інформацією з близькосхідного новинного порталу Hareetz.com, на яку посилається FOXBusiness.com, 95% всіх банкоматів світу працюють на Windows XP.
“Корпоративні клієнти, які не встигли перейти на нові версії операційних систем до 8 квітня 2014 р., можуть скористатися програмою індивідуальної підтримки (Custom Support). Ця програма не є способом продовжити життя Windows XP. Її варто сприймати як екстрений захід, який слугуватиме містком між Windows XP і новою ОС”, – йдеться в офіційному повідомленні Microsoft, в якому описується подальша доля Windows XP.
Нагадаємо, що сама Microsoft відчуває себе чудово. Акції на сьогодні коштують $39,26, що близько до рекорду за 14 років. Ну а продажі Microsoft демонструють не менш впевнене зростання. Прибуток і виручка компанії за II квартал 2014 фінансового року перевищили очікування аналітиків. Найбільшу вигоду принесли продажі хмарного програмного забезпечення та ігрових консолей Xbox. Чистий прибуток компанії становить $6,56 млрд, що на 3% більше, ніж роком раніше. Прибуток на акцію зріс на 2,5% до $0,78. Виручка становить $24,5 млрд, додавши 14%. Бізнес-підрозділ Microsoft приніс компанії $12,67 млрд, що на 10% більше показника за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас