Рубль не є міцною валютою, і через перехід на нього заощадження кримчан втратять стабільність, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубль не є міцною валютою, і через перехід на нього заощадження кримчан втратять стабільність, - експерт

Казна та Політика
1150
Уряду Криму потрібно буде вирішити, як діяти із заощадженнями громадян півострова в гривні. Через сильне здешевлення рубля і його залежність від зовнішніх цін на нафту, стабільність цих заощаджень виявиться під питанням, вважає директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.
“Досить складний момент полягає в тому, що сам рубль не є міцною валютою. Рубль досить сильно залежить від зовнішньої кон’юнктури, особливо від цін на сировинні ресурси. Стабільність заощаджень і коштів, які є в громадян, не стане міцнішою”, – відмітив він.
“Потрібно досить чітко визначитися, що робити із заощадженнями громадян, які зроблені в гривні. Чи має це якесь відношення до поточного курсу, чи можливо будуть знайдені якісь інші механізми. Я не думаю, що правильний механізм – це конвертація гривневих депозитів у рублеві депозити. Тут має бути інший підхід”, – вважає експерт.
Нагадаємо, самопроголошена Верховна Рада Криму прийняла постанову про перехід на російський рубль як офіційну грошову одиницю. Гривня залишатиметься в обігу на півострові до 1 січня 2016 року.
Більше про негативні ефекти від переходу в рублеву зону читайте в статті “Ящик Пандори: які проблеми принесе Криму перехід на рубль?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас