Рівень корупції в енергетиці за минулої влади зашкалював: перевищення сум угод було на 40-50%, - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень корупції в енергетиці за минулої влади зашкалював: перевищення сум угод було на 40-50%, - міністр

Казна та Політика
1234
Міненерговугілля розробило поправки до закону про зелену енергетику, щоб скоротити субсидування сонячних станцій, лобіюванням яких раніше займався Андрій Клюєв. Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан в інтерв’ю журналу “Публічні люди”.
“У нас вітроенергетика – в показниках, тарифах і положеннях закону, які відповідають Європі. Тут все збалансовано. Що стосується сонячної енергетики, у тут божевільний перекіс. Сонячна енергетика у нас була поставлена ​​в дуже комфортні умови, через те, що там був куратор, якщо ви знаєте… І там багато, дійсно багато дивного. Наприклад, за рахунок держави будувалися об’єкти, мережі туди підтягуються, якийсь особливий тариф зберігається для виробника цих сонячних батарей. Абсолютно корупційні схеми”, – сказав Продан.
При цьому він підтвердив, що під куратором має на увазі Андрія Клюєва.
Продан також розповів, що рівень корупції в енергетиці за минулої влади зашкалював. “Ми зараз виявляємо факти перевищення сум угод на 40-50%. За деякими компаніями ми знімаємо з тарифів по кілька сотень мільйонів гривень”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, найбільшим гравцем на ринку сонячної енергетики в Україні є австрійська компанія Activ Solar, яка побудувала 11 СЕС в Україні. Activ Solar вважається компанією Клюєва.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас