Україна має намір скоротити субсидії в сонячну енергетику - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір скоротити субсидії в сонячну енергетику - Міненерго

Енергетика
1289
Уряд України підготував зміни до законодавства, що передбачають зменшення субсидування сонячної енергетики, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан в інтерв’ю журналу “Публічні люди”.
“Що стосується сонячної енергетики, тут жахливий перекіс. Сонячна енергетика у нас була поставлена в дуже комфортні умови через те, що там був куратор. Якщо ви знаєте, Андрій Клюєв. І там дійсно багато дивного. Наприклад, за рахунок держави будувалися об’єкти, мережі туди підтягуються, якийсь особливий тариф зберігається для виробника сонячних батарей. Абсолютно корупційні схеми”, – цитує його видання.
Міністр додав, що уряд підготував законопроект з метою вирівнювання ситуації. “Ми підготували зміни до закону про зелену енергетику з метою приведення умов її роботи до європейських, що дозволить зняти навантаження на оптову ціну на електроенергію на 1,4 млрд грн на рік”, – сказав він.
Водночас, за словами Продана, поточні тарифи та умови розвитку вітроенергетики в Україні відповідають європейським підходам, є збалансованими.
Як повідомлялося, на сьогодні “зелений тариф” для сонячних електростанцій становить 415,66 – 570,04 коп./кВт-год (в залежності від типу станції і часу її запуску).
Більшість великих проектів з будівництва сонячних електростанцій в Україні були реалізовані компанією Activ Solar. Зокрема, ця компанія побудувала станції потужністю 296,96 МВт в Криму, 218,43 МВт – в Одеській області, 82,698 МВт – у Миколаївській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас