Євросоюз завтра обговорить "третій рівень санкцій" відносно РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз завтра обговорить "третій рівень санкцій" відносно РФ

Світ
1798
Підготовча робота з розширення санкцій ЄС щодо Росії слідує ходом розвитку подій навколо України і триватиме на різних рівнях Євросоюзу до кінця дня середи і в четвер на Європейській Раді, повідомив журналістам у Брюсселі на умовах анонімності високопоставлений чиновник ЄС.
“Це питання буде вирішуватися главами держав і урядів, і ситуація стане ясною тільки завтра (в четвер). Але вони вже заявили, що визначать, які подальші параметри другої фази (адресну заборону на візи і заморожування активів, можливе скасування саміту ЄС-РФ) і якими можуть бути рамкові умови третьої фази (економічні заходи ЄС проти Росії). Але це їм вирішувати, яким шляхом далі слідувати”, – зазначив функціонер ЄС.
За його словами, консультації щодо санкцій проти Росії тривають не тільки між усіма державами-членами ЄС, ведуться також дискусії з американськими колегами та всередині групи G7.
“Це більш широкі дебати, які проходять між країнами за рамками Європейського союзу. В ЄС вони ведуться на базі вже зроблених відомих пропозицій”, – сказало джерело.
“Ясно, що анексія Криму – це крок, який ніколи не буде визнаний, який недопустимий. Це, звичайно, дестабілізація обстановки. Але визначення, чи це вже є чи ще ні підставою для третьої стадії, буде предметом дискусії глав держав і урядів”, – пояснив співрозмовник, відповідаючи на запитання журналістів, яка ступінь дестабілізації обстановки в Україні необхідна для активізації економічних санкцій.
Європейський чиновник відмовився від коментарів, як може відбуватися і у що виллється передбачувана дискусія про “третю стадію”. Він зазначив, що це “не такий механічний процес, як може здатися”, і що треба дочекатися результату майбутніх дискусій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас