Райффайзенбанк: банки РФ не вийдуть на зовнішній ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райффайзенбанк: банки РФ не вийдуть на зовнішній ринок

Фондовий ринок
6496
Надмірний обсяг іноземної валюти дозволить російським банкам не брати зовнішніх позик, прогнозує “Райффайзенбанк”.
За даними Банку Росії, минулого місяця клієнти (здебільшого юридичні особи) продовжили переходити на зарубіжну валюту, хоча й меншими темпами порівняно з попереднім місяцем.
Юридичні особи купили валюту на суму $4,4 млрд у порівнянні з $11,8 млрд, купленими в січні, при цьому розрахунки скоротилися на $1,1 млрд, а депозити збільшилися на $5,5 млрд.
Депозити фізичних осіб збільшилися лише на $1,3 млрд (проти січневих $2 млрд). Приплив інвалюти по клієнтських рахунках склав $5,7 млрд, що трохи менше інтервенцій Центробанку Росії ($6,4 млрд).
Іноземна валюта продовжує накопичуватися на депозитах у банках- нерезидентах ($5,5 млрд), бо попит на валютні кредити залишається низьким. З початку 2014 року російські банки отримали надлишкову валютну ліквідність – $23,1 млрд, з них $13,3 млрд припадає на розрахункові рахунки.
Напружена політична ситуація на Україні, на думку багатьох, може підірвати стійкість російських банків, якщо вони втратять доступ до боргових ринків.
За оцінками “Райффайзенбанку”, зобов’язання банків перед нерезидентами – юридичними особами становлять $85 млрд, з яких $21 млрд – короткострокові, що покривається надлишковою валютною ліквідністю. Більше того, кошти, розміщені у нерезидентів, на $51 млрд перевищують заборгованість.
“Райффайзенбанк” робить висновок, що російським банкам немає потреби виходити на зовнішній борговий ринок протягом року, а залежність перед нерезидентами низька.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас