ПриватБанк зможе знову запрацювати в Криму, тільки коли з'являться "юридичні підстави і чіткі інструкції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк зможе знову запрацювати в Криму, тільки коли з'являться "юридичні підстави і чіткі інструкції"

Кредит&Депозит
3763
ПриватБанк зможе відновити роботу своїх відділень у Криму після чіткого визначення правового статусу банку на території Кримської республіки. Про це заявила прес-служба найбільшого українського банку. Як наголошується в заяві, на сьогодні банк тимчасово призупинив роботу своїх відділень і всі операції з рахунками клієнтів через невизначеність юридичного статусу банківської системи півострова.
“На сьогоднішній день юридично філії українських банків не можуть працювати на іноземних територіях, якою Російська федерація оголосила Республіку Крим, – йдеться в повідомленні прес-служби. – Для того, щоб ми змогли і надалі виконувати свої зобов’язання перед нашими українськими вкладниками, необхідно отримати інструкції від Національного Банку України і ознайомитися з правилами та умовами роботи банківських установ на території Республіки Крим.
Банки дуже суворі організації, вся діяльність яких заснована на інструкціях, регламентах і процедурах. Ми не можемо працювати без інструкцій. Ми просимо вибачення у наших клієнтів і докладаємо всіх зусиль, щоб зрозуміти як працювати в нових умовах”, – йдеться в заяві прес-служби.
Мережа банківського обслуговування ПриватБанку є найсучаснішою і великою у Криму – сьогодні на півострові працює 2 філії і 337 відділень банку, 483 банкомата а також 773 термінали самообслуговування. У торговельній мережі Криму оплату за картками приймають більш ніж 11270 POS-терміналів ПриватБанку. ПриватБанк обслуговує в Криму більш ніж 790 тисяч приватних клієнтів і 12 тисяч корпоративних клієнтів, в банку працює понад 1300 жителів Криму.
З 15 березня ПриватБанк тимчасово призупинив роботу своїх відділень на території АРК через дефіцит готівкових коштів і правової невизначеності роботи банків на півострові. На сьогодні в Криму клієнти ПриватБанку можуть отримувати через банкомати ПриватБанку готівку зі своїх зарплатних, пенсійних і соціальних карток в розмірі до 500 грн на добу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас