У Держдумі зобов'язалися прийняти Крим до складу Росії до 22 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держдумі зобов'язалися прийняти Крим до складу Росії до 22 березня

Світ
457
Російська Державна дума може провести додаткові засідання, щоб прийняти документи про входження Криму і Севастополя до складу Росії. Про це заявив віце-спікер Держдуми Володимир Жириновський. “Три дні знадобиться Думі, щоб все це (ратифікувати підписаний президентом договір. – ред.) вирішити”, – заявив головний ліберал-демократ країни.
Напередодні президент Росії Володимир Путін, голова Держради РК Володимир Константинов, голова Радміну Криму Сергій Аксьонов і голова Координаційної ради з організації Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності Севастополя Олексій Чалий підписали міждержавний договір про входження Криму і міста Севастополя до складу Російської Федерації на правах суб’єктів.
Як наголошується в підписаному документі, Республіка Крим вважається прийнятою до Росії з моменту підписання договору. Однак для юридичного завершення процедури приєднання необхідно ратифікувати договір у російському парламенті, а також пройти перевірку в Конституційному суді РФ на відповідність цього договору Конституції РФ.
Депутати одразу ж заявили, що ратифікують документ в прискореному режимі. “Ми чекаємо зараз висновку Конституційного суду на вчорашній договір”, – повідав журналістам Жириновський, якого цитує “Інтерфакс”.
“У найближчі дні, в кінці тижня, ратифікуємо підписаний напередодні в Кремлі договір про входження Республіки Крим та Севастополя до складу нашої держави і приймемо федеральний закон про порядок входження Криму і Севастополя”, – сказав Жириновський.
Віце-спікер нижньої палати парламенту від фракції ЛДПР Ігор Лебедєв вже повідомив, що позачергове пленарне засідання для ратифікації договору Держдума проведе в четвер, о 16:00 за московським часом. Як зазначив Лебедєв, можна вже заздалегідь говорити про результат засідання. “Депутати одностайно підтримують цей договір і мають намір його в четвер ратифікувати”, – пояснив він. На п’ятницю (12:00 за московським часом) вже заплановано позачергове засідання Ради Федерації з “кримського питання”.
Офіційний вступ Криму до Росії може забрати до півроку.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас