Великобританії буде наполягати на "найсильнішому комплексі заходів" відносно Росії - The Guardian — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританії буде наполягати на "найсильнішому комплексі заходів" відносно Росії - The Guardian

Світ
2000
Великобританія наполягатиме на більш жорстких економічних санкціях щодо Росії як покарання за “захоплення землі”, заявив голова МЗС Великобританії Вільям Хейг, пише The Guardian.
За словами Хейга, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон буде наполягати на “найсильнішому комплексі заходів” відносно Росії на саміті в ЄС, який стартує в четвер, 20 березня.
Хейг заявив, що міжнародному співтовариству слід переглянути відносини з Москвою і виключити Росію з G8, скоротити військову співпрацю і оборонний експорт, а також знизити залежність ЄС від російської енергії.
Нагадаємо, за словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, Росія залишається членом великої вісімки. Поки що відносно Росії припинена тільки підготовка до саміту G8 в Сочі.
Президент РФ Володимир Путін, глава уряду Криму Сергій Аксьонов, спікер кримського парламенту Володимир Константинов і глава Севастополя Олексій Чалий 18 березня підписали договір про включення Криму і Севастополя до складу Росії в якості нових суб’єктів.
Раніше, 17 березня, влада Криму оголосила про свою незалежність. Це рішення вона обгрунтувала референдумом, під час якого понад 96% жителів автономії проголосували за приєднання до Росії. Офіційна Москва визнала проведення референдуму законним, тоді як США і Євросоюз відмовляють йому в легітимності.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас