Польща: фактична анексія Криму неприйнятна для міжнародного співтовариства, це виклик для всього вільного світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща: фактична анексія Криму неприйнятна для міжнародного співтовариства, це виклик для всього вільного світу

Світ
719
Американський віце-президент Джо Байден зустрівся з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Польський прем’єр критично висловився про політику Володимира Путіна і зазначив, що російська акція в Криму – це виклик для всього вільного світу, передає Польське радіо.
“Фактична анексія Криму неприйнятна для міжнародного співтовариства, в тому числі Польщі”, – зазначив глава польського уряду Д.Туск після зустрічі з віце-президентом США. Польський прем’єр критично висловився про політику Володимира Путіна, і підкреслив, що в новій геополітичній ситуації важливе значення має загальна і неподільна позиція міжнародної громадськості щодо російсько-українського конфлікту.
“Російська акція в Криму – це виклик для всього вільного світу. І цей виклик вимагає від нас, щоб ми зараз підкреслили значення євроатлантичної солідарності. Вже не тільки Польща, але вся Європа повинна твердо і рішуче говорити про те, що в цьому конфлікті ніхто не може залишитися самотнім”, – підкреслив Дональд Туск.
Джо Байден зустрінеться ще з президентом Броніславом Коморовським і президентом Естонії Томасом Ільвесом, який сьогодні розпочав триденний візит до Польщі.
Нагадаємо, сьогодні представники самопроголошеної держави Крим підписали Угоду про входження до РФ. Відзначимо, 17 березня парламент Криму визнав результати “референдуму”, проголосив Крим незалежною суверенною державою і націоналізував все майно, що належить українській державі. Відзначимо, цей референдум не визнається ані офіційним Києвом, ані світовим співтовариством.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас