Оператори, які не відключили російські телеканали, будуть покарані - Нацрада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори, які не відключили російські телеканали, будуть покарані - Нацрада

Казна та Політика
1267
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виділила законодавчу базу для того, щоб примусити всіх без винятку операторів обмежити трансляцію каналів “Вести”, “Росія 24”, “Перший канал. Всесвітня мережа”, “РТР-Планета” і “НТВ Світ” навіть за відсутності кворуму. Нагадаємо, що три з восьми (для проведення засідання необхідна присутність не менше шести) членів відомства – Євген Баранов, Вікторія Георгіївська та Ірина Опілат – з минулого тижня не ходять на роботу.
Нацрада з телерадіомовлення послалася на частину 2 статті 42 закону “Про телебачення і радіомовлення”, що зобов’язує провайдерів програмної послуги адаптувати зміст телепрограм до вимог вітчизняного законодавства. Якщо ж компанії порушують згадану норму, то відомство може застосувати до них санкції.
Якщо ж провайдери будуть поширювати програми, “зміст яких загрожує національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, пропагує війну, насильство, жорстокість, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечі, зазіхає на права і свободи людини”, правоохоронні органи будуть змушені реагувати в межах своїх повноважень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас