Яценюк виступив проти заборони Партії регіонів - вердикт тільки за виборцями, і ні за ким більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк виступив проти заборони Партії регіонів - вердикт тільки за виборцями, і ні за ким більше

Казна та Політика
1563
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає проти заборони Партії регіонів і переконаний, що такі питання вирішуються на виборах.
“Я проти закликів заборонити Партію регіонів. Її політична відповідальність за те, що зробив Янукович з країною, очевидна, але вердикт тільки за вами, виборцями, і ні за ким більше. Народ на виборах може заборонити будь-яку партію”, – заявив він у своєму зверненні до жителів південних і східних областей України.
При цьому Яценюк закликав прихильників Віктора Януковича не сприймати його відхід як особисту поразку. “Він зрадив вас – і не тим, що покинув капітанський місток і боягузливо втік з країни, а тим, що вашу віру в нього, вашу надію і навіть любов конвертував в казкову розкіш Межигір’я, в мільярди доларів, вкрадених з бюджету і вашої кишені. Арешт його рахунків відбувається тепер по всьому світу. Майдан повстав проти диктатури, проти корупції, він повстав за права людини”, – підкреслив прем’єр.
За його словами, тепер потрібно якомога швидше стабілізувати ситуацію в Україні. “Ми підтримали плани міністра внутрішніх справ харків’янина Авакова з вилучення всієї незареєстрованої зброї… Ніякі заслуги не можуть бути виправданням для незаконного володіння зброєю! Хто хоче захищати Україну з автоматом в руках – ласкаво просимо в Національну гвардію або в Збройні Сили, куди оголошена часткова мобілізація”, – сказав Яценюк.
“Прошу всіх вас зберігати спокій, свою позицію висловлювати мирно і виключно в рамках закону, не допускати насильницьких дій, не піддаватися на провокації, не брати участі в сепаратистських акціях, не вірити чуткам, які є елементами війни проти України, тільки інформаційної війни. Нібито будуть забирати частину зарплат і пенсій нібито на потреби Майдану – це чиста брехня. Нібито вас їдуть перевиховувати так звані бандерівці – це брехня”, – додав прем’єр.
Він також додав що “церква, зрозуміло, відокремлена від держави -“в якій з конфесій молитися Богу, в якому патріархаті – Київському або Московському – це питання було, є і буде особистим вибором кожного з вас”.
“Більше ніхто нікому не буде нав’язувати своїх цінностей. Але при цьому кожен з нас має толерантно і терпимо ставитися до того, що поруч з нами живуть мільйони людей, які в силу різних обставин просто думають інакше. Різноманітність – це не наш недолік. Це – наше багатство. А всіх нас єднає Україна”, – резюмував Яценюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас