Білорусь посилює охорону українсько-білоруського кордону - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь посилює охорону українсько-білоруського кордону - ЗМІ

Світ
1162
У Білорусі, в місті Барановичах, на медкомісію викликають “запасників”-прикордонників, а також тих, хто служили раніше у внутрішніх військах. Не виключено, що їх відправлять на білорусько-український кордон, повідомляє “Єврорадіо”.
У понеділок, 17 березня, в місцевій поліклініці помітили великий наплив чоловіків за направленням військкомату на проходження медкомісії.
Експерти “Білоруського партизана” пов’язують дії військкоматів з підготовкою до мобілізації колишніх прикордонників і солдатів внутрішніх військ для посилення українсько-білоруського кордону через загрозу військового вторгнення Росії на територію України або ескалації конфлікту всередині України.
Раніше з’явилася інформація, що білоруська авіація заступила на бойове чергування під Лунинцем, біля кордону з Україною.
Як повідомив портал Медіа-Полісся з посиланням на джерело, що побажало залишитися невідомим, в п’ятницю на аеродромі в Лунинці приземлилися вертольоти МІ-8 і винищувачі МІГ-29, які з 15 березня заступили на бойове чергування.
МІГи – білоруські, базуються на авіабазах в Барановичах і Пружанах. Винищувачі укомплектовані ракетами далекої і ближньої дії. Інформація про кількість авіатехніки і озброєння не розголошується. Також в Лунинець прибула велика група військових: льотчики, інженерний склад, група керівництва польотами. На який період в Лунинці затримаються бойові літаки, також невідомо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас