МЗС назвало пропозицію РФ визнати анексію Криму і федералізувати Україну "абсолютно неприйнятною" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС назвало пропозицію РФ визнати анексію Криму і федералізувати Україну "абсолютно неприйнятною"

Світ
1203
Міністерство закордонних справ України вважає не прийнятними пропозиції, викладені в заяві МЗС РФ щодо врегулювання кризи в Україні. Про це 17 березня заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.
“Ця заява МЗС РФ схоже на ультиматум. Позиція, яка там викладена, абсолютно неприйнятна для української сторони”, – пояснив Перебийніс.
За його словами, Київ виходить з того, що будь-які переговори з РФ за міжнародним посередництвом повинні проходити виключно на основі поваги територіальної цілісності України та невтручання в її внутрішні справи.
“Це означає, що російська сторона повинна негайно припинити агресію і провокації на території України, негайно вивести свої війська в місця їх постійної дислокації. Тому ще раз підкреслю, що ті позиції, які містяться в заяві, неприйнятні і є прямим втручанням у внутрішні справи України”, – підсумував представник МЗС України.
Як повідомлялось, сьогодні МЗС РФ оприлюднило заяву щодо врегулювання “кризи” в Україні. Зокрема, Росія закликає США та ЄС створити “Групу підтримки України” для її федералізації, визнання «референдуму» в Криму і надання російській мові державного статусу.
Раніше проект цієї заяви для підписання американській стороні передав на переговорах у Лондоні глава МЗС РФ Сєргєй Лавров держсекретарю США Джону Керрі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас