В Україні буде створена єдина кадастрова система — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні буде створена єдина кадастрова система

Аграрний ринок
1882
Вже найближчим часом в Україні буде створена єдина кадастрова система, доступна як для забудовників, так і для широкої громадськості. Про це повідомили в Департаменті містобудування та архітектури КМДА.
Як йдеться у повідомленні, ця система об’єднає в собі інформацію про розміщення зелених зон, об’єктів, де планується або вже почалося будівництво, пам’ятки архітектури, житлові будинки, навчальні заклади, малі архітектурні форми і т.п.
Серед областей, в яких вже почалися роботи з впровадження електронного містобудівного кадастру – Одеська , Дніпропетровська і Донецька області, міста Вінниця та Севастополь. Зараз там створюються регіональні веб-портали, які будуть об’єднані в єдиний загальнодержавний публічний ресурс з містобудівної документації.
При цьому така система (електронного містобудівного кадастру) вже працює у столиці.
“Ми створили цей ресурс, щоб забезпечити киян інформацією про розвиток міста і про містобудівні плани. Кадастр робить інформацію для всіх користувачів доступною і важливою як для забудовників, так і для громадськості”, – зазначив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.
Веб-портал вже наповнений на 25%. Процес над його формуванням постійний, адже потрібно не тільки додавати дані в систему, а й підтримувати їх в актуальному стані. Кожен день інформацію про містобудівні об’єкти на порталі шукають близько 1000 користувачів.
Варто відзначити, що за перші місяці роботи система електронного містобудівного кадастру столиці наповнилася даними про охоронні і санітарні зони, що обмежують будівництво, про ділянки з зеленими насадженнями, пам’ятки архітектури, житлові будинки, школи, сади, парках тощо.
Крім того, на порталі була оприлюднена комплексна схема розміщення тимчасових споруд, відповідно до якої вже цього року повинні стояти кіоски в столиці.
“За новою системою кіоски будуть стояти не там, де зручно їх власникам, а там, де це не суперечить нормам і принципам комфортного середовища. А звірити, чи законно розміщений кіоск у тому чи іншому місці, можна буде на порталі містобудівного кадастру, де саме і показані можливі місця їхнього розташування”, – зазначив Андрій Вавриш.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас