Заява РФ щодо подій у Донецьку цинічна і безвідповідальна, провокація була спланована окремими громадянами Росії - МЗС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заява РФ щодо подій у Донецьку цинічна і безвідповідальна, провокація була спланована окремими громадянами Росії - МЗС України

Світ
1818
Міністерство закордонних справ України вважає безвідповідальною заяву російського зовнішньополітичного відомства щодо останніх подій у Донецьку.
“Вражає своїм цинізмом і безвідповідальністю сьогоднішня заява МЗС РФ, в якій російська сторона брутальним способом намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу”, – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в п’ятницю.
За словами представника МЗС, конфлікт в Донецьку був спровокований вже в самому кінці мирних зібрань, коли основна частина людей покинула площу.
“Тому очевидно, що провокація була спланована і має прямий зв’язок з цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян РФ і деяких російських громадських організацій, представники яких прибувають до нашої країни для дестабілізації обстановки та ескалації напруженості в державі”, – сказав Є.Перебійніс.
На думку МЗС України, російське зовнішньополітичне відомство у своїй заяві вдалося до перекручення фактів щодо подій в Україні, застосування подвійних стандартів і прямо втрутилося у внутрішні справи України, що останнім часом “стало звичайним для російської сторони”.
“Тому ми вкотре закликаємо РФ припинити ескалацію напруженості в Україні, припинити безлад і повернутися в міжнародне правове русло”, – підкреслив представник МЗС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас