МВС розшукує близько 40 екс-чиновників команди Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС розшукує близько 40 екс-чиновників команди Януковича

Кримінал
1188
На сьогодні в розшуку знаходяться близько 40 колишніх чиновників команди екс-президента Віктора Януковича.
Про це в інтерв’ю LB.ua розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Окрім вже відомих осіб, які звинувачуються у справі про масові вбивства – Віктора Януковича, Віталія Захарченка та Андрія Клюєва, кримінальні справи порушено і у зв’язку з фінансовими махінаціями.
“Масові вбивства і пов’язані з ними фінансові питання. За ними проходять дуже різні люди: від Януковича до керівників груп “тітушок”“, – розповів Аваков, кажучи про подробиці кримінальних проваджень.
Зокрема, одним з фігурантів справи, за словами міністра, є МОЗ.
“Це вже при мені і під моїм керівництвом порушувалося. Зараз триває розслідування. Дуже багато питань по тендерах, закупівлі автомобілів швидкої допомоги, медикаментів”, – зазначив він.
“Далі – Нафтогаз. Масштабна афера із закупівлею газу. Говорячи про Курченка – це бензопродукти. Конкретно – Східноєвропейська паливно-енергетична компанія і ліві схеми з ввезення нафтопродуктів в країну. Вже пройшла інформація про арешт – рішенням Приморського суду міста Одеси – 60 тисяч тонн палива. Це було зроблено за нашим запитом, в рамках ось цього розслідування”, – також розповів голова МВС.
Низку кримінальних справ, за його словами, порушено і відносно чиновників Мінтрансу.
“Ще один акцент – Мінтранс. Низку кримінальних справ порушено за фактами, проводяться перевірки. Однак, в рамках перевірок, вже внесена ціла низка санкцій. Зокрема для недопущення виїзду за кордон осіб, які можуть бути причетні до махінацій”, – додав Аваков.
У цьому контексті він також відзначив, що кілька справ порушені щодо розкрадання казни і бюджетних коштів, накладено мораторій на операції, які дозволили б вивести гроші за територію України або перерахувати іноземним банкам.
При цьому варто відзначити, що значна кількість осіб, щодо яких порушено кримінальні справи, знаходяться не в Україні. Коментуючи цей факт, голова МВС зазначив:
“Говорити про це публічно я зараз не маю права. Скажу тільки, що за всіма “віпами”, які втекли – щодо місця їх знаходження – розуміння, плюс-мінус, є. Всі вони покинули країну 20-22 числа. Тобто, ще до того, як Аваков був призначений в.о. глави МВС і до того, як були сформовані нові органи прокуратури та СБУ, до того, як були представлені ордери на їх арешт”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас