Цікава математика: бюджет Криму коштуватиме Росії $80-90 млн на місяць, запевняє російський міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цікава математика: бюджет Криму коштуватиме Росії $80-90 млн на місяць, запевняє російський міністр

Казна та Політика
5677
Росія може поповнювати бюджет Криму на $80-90 млн щомісяця незалежно від підсумків референдуму, заявив міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв.
“Крим попросив $1 млрд насправді. Ще $5 млрд – це інвестиційні проекти російських компаній. Вони будуть це робити тільки в тому випадку, якщо це буде для них вигідно. Це просто нормальний бізнес”, – зазначив Улюкаєв. За словами міністра, $1 млрд – “це дійсно кошти на закриття бюджетного дефіциту Автономної республіки Крим, який може виникнути внаслідок того, що трансферти з України не надходитимуть”.
“Я думаю, що нам не потрібно приймати рішення щодо всього мільярду. Нам потрібно приймати рішення про технічне поповнення бюджету Республіки Крим кожного місяця на рівні $80-90 млн”, – пояснив Улюкаєв.
“Ми в будь-якому випадку повинні будемо приймати це рішення, тому що органи управління Республіки Крим звернулися до нас з цією проблемою. Ми повинні будемо обговорити і прийняти рішення незалежно від результатів референдуму і наступних можливих рішень. Це проблема гуманітарна, технічна та фінансова, якою ми повинні займатися”, – зауважив міністр.
“Що стосується ОЕСР, ми, безумовно, будемо продовжувати обговорювати цю проблему. Ми знаємо, що країни-учасниці вважають за краще зробити деяку паузу в наших відносинах. Ми думаємо, що це неправильний підхід. Ми будемо намагатися пояснити нашу позицію їм”, – заявив Улюкаєв після зустрічі з членом Європейської комісії з торгівлі Карелом де Гюхтом.
Нагадаємо, раніше екс-міністр праці і соцрозвитку Росії Олександр Починок заявив, що ціна приєднання Криму – 3 трлн рублів. “Я завжди говорив, що на будь-яке рішення потрібно йти з відкритими очима. Так, цікаве, хороше рішення, повернули Крим, чудово. Тільки, хлопці, давайте думати, від чого доведеться відмовлятися. Тому що це колосальні гроші – це трильйони рублів”, – зазначив він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас