Суд не знайшов порушень у діяльності Південкомбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд не знайшов порушень у діяльності Південкомбанку

Фондовий ринок
766
Південкомбанк повертається до штатного режиму роботи, повідомляється в прес-релізі банку.
“Кореспондентський рахунок Південкомбанку розблокований — суд підтвердив відсутність порушень з боку банку. Установа повертається до виконання своїх зобов’язань перед клієнтами і партнерами, оперативного здійснення виплат, у тому числі, пенсій, стипендій, заробітних плат і інших платежів”, — йдеться в повідомленні.
Як уточнили в прес-службі, коррахунок банку був розблокований 14 березня за рішенням Баришевського суду Київської області.
Як вказано в повідомленні із посиланням на главу наглядової ради банку Руслана Циплакова, фінансово-промислова група “Метал Юніон”, до складу якої входить Південкомбанк, готова надати фінансову підтримку кредитно-фінансовій установі.
“У фінансово-промислової групи “Метал Юніон” є всі можливості і ресурси для забезпечення безперебійної роботи банку. З метою подальшого зростання показників Південкомбанку “Метал Юніон” залучатиме додаткові фінансові ресурси на внутрішньому і зовнішньому ринках”, — сказав Циплаков.
Як повідомлялося, на початку березня Південкомбанк заявив про проведення правоохоронцями обшуків в його підрозділах, які в самій кредитно-фінансовій установі розцінили як акцію з ознаками рейдерського захвату. Незабаром судовими рішеннями був заблокований кореспондентський рахунок банку і арештовані готівкові кошти кредитно-фінансової установи.
Зазначимо, що власник групи і основний власник Південкому Руслан Циплаков — особистий друг, партнер і соратник Віктора Януковича-молодшого. Постійно зростаючі активи банку до кінця 2013 року досягли 7,503 млрд грн., з яких кредити юрособам, — 3,421 млрд і “інших активів” — 2,638 млрд (по суті — ті ж кредити для підприємств групи, але в інших формах). Варто зазначити, що у Південкому на початок року була надзвичайно високою частка активів в іноземній валюті — понад 40%.
Південкомбанк заснований в 1990 році, входить до групи “Метал Юніон”. Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2013 року були Руслан Циплаков (45,4568%), ЗАТ “Метал Юніон” (36,146%) і ТОВ “Глобус Плюс” (18,3333%).
На початок 2014 року за розміром загальних активів Південкомбанк займав 30-е місце (7,503 млрд грн.) серед 180 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас