Чиновники з "Укрзалізниці" "нагріли" 70 млн гривень на держзакупівлях - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники з "Укрзалізниці" "нагріли" 70 млн гривень на держзакупівлях - ГПУ

Казна та Політика
861
Прокурорські перевірки дотримання правил держзакупівель засвідчили факти зловживань з боку посадових осіб державних підприємств “Укрзалізниці” майже на 70 млн грн.
Як повідомив начальник управління протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олег Денега, одне з правопорушень виявлено у діях голови комітету з конкурсних торгів Н. держпідприємства “Укрзалізничпостач”.
“З’ясувалося, що чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, не відхилив пропозицію учасника торгів, яка не відповідала вимогам документації, а навпаки, вніс до протоколу оцінки пропозицій недостовірні відомості про її відповідність. Надалі, закупивши товар за завищеними цінами, чиновник розтратив державні кошти на загальну суму 41,6 млн грн”, – пояснив Денега.
ГПУ почала кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу (службова фальсифікація).
Крім цього, з аналогічних підстав розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу відносно ще одного голови комітету з конкурсних торгів С. “Укрзалізничпостач”.
“В результаті завищення цін на товари чиновник розтратив ввірені йому державні кошти в особливо великих розмірах, завдавши тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму 27,3 млн грн”, – розповів Денега, додавши, що на сьогодні триває досудове розслідування.
В цілому, за даними Генпрокуратури, протягом останніх двох років держпідприємство здійснило закупівлі на суму понад 20 млрд грн. Перевірки з цих питань тривають.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас