У Раді хочуть спростити оцінку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть спростити оцінку нерухомості

Нерухомість
2306
Група народних депутатів подала на розгляд Верховної Ради проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення механізму визначення доходу від продажу (обміну) об’єктів нерухомого та рухомого майна в цілях оподаткування” (реєстраційний №4291-2).
Як вказується в пояснювальній записці до документа, він розроблений для ліквідації монополізації надання послуг з оцінки нерухомого і рухомого майна, яка спостерігається в Україні.
Внаслідок такої монополізації доступ громадян до послуги з оцінки об’єктів нерухомого і рухомого майна в цілях оподаткування значно ускладнився. Крім того, відбулося подорожчання надання відповідних послуг.
Для вирішення даних питань законопроектом вдосконалюється механізм визначення доходу від продажу об’єктів нерухомості та рухомого майна з метою оподаткування на основі ринкової ціни.
Цей механізм покликаний поліпшити доступ юридичних і фізичних осіб до послуг з оцінки зазначених об’єктів в цілях оподаткування. При цьому пропонується понизити вартість даних послуг. Також метою нового законопроекту є усунення проявів корупції та колізії законодавства у зазначеній сфері.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас