Новий керівник податкової пообіцяв амністію капіталу і скорочення кількості податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий керівник податкової пообіцяв амністію капіталу і скорочення кількості податків

Казна та Політика
1703
“Ми будемо експериментувати. Одним з таких експериментів стане амністія капіталу”, – заявив новий керівник Державної податкової служби Ігор Білоус у четвер.
За його словами, розробляється проект амністії, який дозволить легалізувати кошти протягом шести місяців, заплативши разовий податок в 3-5%. Після цього, ймовірно, буде введена система непрямого оподаткування, за якої невідповідність доходів і витрат будуть розслідуватися податковою міліцією, щоб вивести з тіні ті капітали, що не були легалізовані добровільно.
Однак Білоус підкреслив, що це не першочергове завдання, оскільки для початку потрібно стабілізувати роботу податкової системи. У планах на найближчий час – аналіз напрацювань попередників, боротьба з корупцією, кадрова зачистка і призначення нових людей, а також обговорення пропозицій бізнесу і громадськості.
“Ми прийшли не заради репресій і не будемо звільняти всіх, професіонали, які мають знання, досвід і незаплямовану репутацію повинні залишитися”, – сказав Білоус. Проте, багатьох прийдеться звільнити, а на їх місце прийде нова молода команда, частина якої буде з системи, а частина – з бізнесу”.
Крім того, новий керівник ДПС пообіцяв зберегти комунікацію з митною службою, зокрема – обмін інформацією. “Ці служби були об’єднані, і це об’єднання мало певну синергію. Ми розуміємо, що поділ податкової і митниці було політичним рішенням. Я був на Майдані, був в самообороні Майдану, але розумію, що не можна палити і руйнувати все, що було створено, оскільки було створено багато корисного”​​, – підкреслив Білоус.
Так, наприклад, податкова служба продовжить роботу щодо скорочення кількості податків і зборів, при цьому база оподаткування буде збільшена, а існуючі податкові пільги пройдуть ретельну “інвентаризацію”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас