Кабмін спростив імпорт продуктів тваринництва в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив імпорт продуктів тваринництва в Україну

Аграрний ринок
775
Кабінет Міністрів спростив дозвільні процедури щодо імпорту тварин і продуктів тваринного походження, зробивши безстроковим дозвіл на їх ввезення на територію України.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства.
Відповідну постанову “Про внесення змін до Порядку видачі дозволу на ввезення на територію України тварин, продуктів тваринного походження, репродуктивного матеріалу, біологічних продуктів, патологічного матеріалу, ветеринарних препаратів, субстанцій, кормових добавок, преміксів та кормів” було прийнято на засіданні уряду 12 березня.
“Для імпорту сировини і продукції тваринного походження, які раніше ввозилися на територію України, дозвіл не потрібен”, – сказано в повідомленні.
У ньому також зазначено, що раніше дозвіл видавався підприємству-імпортеру Державною ветеринарною та фітосанітарною службою на певну партію товару і на певний термін.
За словами міністра аграрної політики і продовольства Ігоря Швайки, прийнята урядом постанова скоротить навантаження на імпортерів вищевказаної продукції і виключить корупційні схеми в цьому питанні.
Як повідомлялося раніше, Верховна Рада передбачила у державному бюджеті на 2014 рік 900 млн гривень на підтримку галузі тваринництва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас